Over Bolletje

Bolletje bestaat ruim 150 jaar en is opgericht door de familie Ter Beek die een bakkerij met winkel in Almelo runden.

Bolletje, wie is er niet mee opgegroeid? Oorspronkelijk van de beschuit, maar inmiddels ook al jaren van de crackers, knäckebröd, ontbijtkoek, ontbijtgranen, pepsels, schuddebuikjes, roggebrood, koekjes én kruidnoten. Wie zegt: ‘ik werk bij Bolletje’, hoeft niets meer uit te leggen.

Almelo en Heerde

Bolletje heeft twee vestigingen. Het hoofdkantoor met de grootste productielocatie zit in Almelo. In Heerde is een wat kleinere locatie, waar koekjes en knäckebröd worden gemaakt.

Bij Bolletje lopen we gemakkelijk bij elkaar naar binnen. We groeten elkaar in de wandelgangen, zijn vriendelijk en nooit te beroerd om elkaar te helpen. We zijn een Twents bedrijf en ook dat merk je. We doen maar gewoon en dat is gek genoeg.

Dynamisch en druk

De voedingsmiddelenindustrie is dynamisch. Storingen mogen niet te lang duren. Het productieproces luistert heel nauw en we bedenken nogal eens iets nieuws. Nieuwe producten worden ontwikkeld in de proefbakkerij en moeten daarna getest worden op de lijnen. Dit geeft dynamiek en afwisseling in het werk. En het geeft jou de kans om te laten zien dat je meedenkt. Om actief betrokken te zijn en verbeteringen voor te stellen.

In onze producten zit gist. Gist is een levendig product dat nodig is om het deeg te laten rijzen. Het bakken van gerezen producten is een nauwkeurige klus waarbij tijd en temperatuur heel belangrijk zijn. Dit betekent dat ons werk altijd moet doorgaan. In de productie wordt in drie en vijf ploegen gewerkt. De productie gaat dus altijd, dag en nacht door. Maar kan vanwege de ingrediënten niet lang stilliggen.

Onze pepsels, beschuiten en andere producten worden op lange lijnen geproduceerd. Ergens in de lijn gaat wel eens iets stuk of loopt niet helemaal goed. Dit moet altijd snel opgelost worden. Daardoor is de werkdruk soms hoog en moeten we op dat moment aanpoten. Dat doen we dan ook graag.

Pas jij bij Bolletje?

Onze kernwaarden zijn: betrokken, inventief, verbindend, efficient en slagvaardig. Zo zijn we en zo werken we. Doe maar gewoon en doe je best. En dat op z’n Twents. Denk je dat dit bij je past, kijk dan eens naar onze vacatures.